Týden plavby motorovou lodí po Holandských kanálech. Čtyři rodiny s dětmi, dvě lodě, mlýny, uličky, sýr, koupání, krmení kachen, malé zahrádky, zvířata... pohoda. Číst více »« Zobrazit méně

Loď jsme si zamluvili u agentury Dutch Masters. Ti umí zprostředkovat lodě od řady pronajímatelů po Holandsku - asi by bylo možné jít i přímo za majitelem - pronajímatelem, ale tady byla výhoda, že byl velký výběr, komunikace v češtině, platby v korunách a řada užitečných materiálů taktéž v češtině. Lodě jsme vybrali dvě stejné a to Symphony I a II. Na srpen jsme rezervovali v prosinci, později už bývá menší výběr. Pro závaznou rezervaci jsme museli zaplatit půlku ceny. Symphony byly lodě starší, ale nízké (délka 11.6; šířka 3.75; ponor 1 m; průjezdní výška 2.45), což se ukázalo jako obrovská výhoda na menších kanálech, kde byly nízké nezvedací mosty. Navíc měly stahovací střechu, takže spoustu času jsme měli obývák otevřený. Od Dutch Masters jsme dostali obsáhlý a velmi podrobný manuál k plavbě s lodí, pravidlech provozu, jídlech, zvyklostech, cenách atd. Navíc jsme dostali 5 navržených tras v okolí domovské loděnice se stručnými popiskami, co se na cestě dá vidět. Písemný průvodce a úvodní instruktáž v přístavu s trochou selského rozumu a opatrnosti k řízení lodi stačí. My jsme byli ve výhodě, že dva z nás měli i "kapitánský průkaz" (VMP) a znalosti jsme tak měli větší.

Byli jsme 4 rodiny na dvou lodích a měli s sebou celkem 7 dětí ve věku od 4 do 9 let. Líbilo se jim to a i zpětně na tento týden hodně vzpomínají.

Trasa

Příjezd - sobota 11. 8. 2018

Do Holandska do přístavu (v našem případě Terherne) jsme se vydali auty. Parkování bylo v blízkosti loděnice. Až k lodi se zajet nedá, ale na převezení zavazadel bylo možné půjčit si kárky. V kanceláři bylo potřeba vyřídit papíry, dostali jsme složku s mapou, informacemi k lodi a cestě. Bylo potřeba složit kauci - buď v hotovosti nebo blokací na kartě. Později nám předali loď holčiny Češky. Výhodou byla čeština, nutno ale říci, že to trochu odflákly a řadu věcí přesně ani neznaly.

Po převzetí lodí a naložení zavazadel a jídla jsme vyrazili na Prinses Margrietkanaal (Kanál princezny Margarety), užívali si sluníčko, lodě a vítr ve vlasech. Přejeli jsme první akvadukt (na to jsem se moc těšil, jet s lodí po mostě - sice to byl spíš tunel pro auta než most pro lodě, ale budiž) a se západem slunce dorazili do Grou. To jsme si prohlédli jen z lodi a zakotvili na noc na molu Pikmeer-oost, kde nebylo žádné vybavení, jen molo.

Trasa: 11 km. GPX záznam

Warten a Leeuwarden - neděle 12. 8. 2018

Grou jsme opět jen zamávali z dáli, projížděli jsme roztomilou vesnici Warten a dopluli do Leeuwardenu. Poprvé jsme se setkali s tím, že mosty mají jen nějaké hodiny, kdy se zvedají a museli jsme čekat, než skončí polední pauza. Místa k stání bylo málo a tak lecky nezbývalo, než se chytit jiné lodi nebo se snažit stát na místě - což s lodí moc nejde, protože ji stále někam táhne proud či vítr. V Leeuwardenu jsme zakotvili, prohlédli si město a najedli se. Zjistili jsme, že sehnat něco rozumného k obědu není snadné, Holanďani často obědvají jen různé varianty sendvičů a jiných obložených věcí, které s vážnou tváří servírují i v drahých restauracích na talíř. Pizzerie otevíraly všechny až po 16. hodině a tak jsme nakonec skončili v čínském bistru. V Leeuwardenu mají kotviště i s příslušenstvím založené na platbách z předplacené karty. Dá se získat z automatu nebo v kanceláři a pak s ní platit kotvení (přes den zdarma, jen přes noc), záchody, sprchy či voda do nádrží. Mysleli jsme, že tyto karty se používají všude nebo alespoň často, ale není tomu tak - toto bylo jediné místo, kde jsme je koupili, nepoužili a se ztrátou prodali zpět.

Na některých zvedacích mostech se platí poplatek - tradičním způsobem k vám spustí dřevák na prutu, musíte rychle vložit peníze a mostař si je přitáhne k sobě. Tahle atrakce dětem i nám tak líbila, že jsme se vždycky těšili, až zase budeme muset platit :-)

Z Leuwardenu jsme se vydali na sever a chěli odbočit do malého kanálu Miedumer Djip. Podle mapy bycho se do všech mostů měli ponorem, šířkou i výškou vejít, ale když jsme viděli vjezd do kanálu, přešla nás odvaha. Asi by to šlo, protože nakonec jsme jeli kanálem Aldtjerkster Feart a v některých mostech jsme stahovali střechu a po bocích lodi měli 15 cm místa. Nicméně to tam byl nesmírně klidné a malebné a my jen doufali, že v protisměru nepojede jiná podobně velká loď. Cestou jsme také narazili na samoobslužný most - ne, že by byl na kliku, ale muselo se přistát, vhodit minci a most se zvedl. Naším kotvištěm se stal jižní okraj jezera Grutte Wielen, kde byla mola vedoucí na břeh. Opodál bylo jakési koupaliště a sportoviště, ale vše bylo zavřené.

Trasa: 48 km. GPX záznam

Vodní zoo Leeuwarden a Princenhof - pondělí 13. 8. 2018

Na jeden den se z nás na půl dne stali prostí suchozemci, navštívili jsme Aqua Zoo. V zoo zdaleka nejsou jen vodní zvířata. Je uspořádána tak, aby v ní bylo co nejméně plotů a mříží a hranici mezi zvířaty a návštěvníky dělaly spíše přirozené překážky. Někde mohla zvířata i volně opouštět výběh, například tučňák před námi přešel přes cestu mezi jezírkem a svým zázemím. Zoo nebyla nijak zásadně velká, ale doporučená cesta se kroutí sem a tam mezi výběhy, že člověk nachodí pěkných pár kilometrů. Naštěstí jsou mezitím atrakce pro děti i dospělé a odpočinková místa. Nechybí ani atrakce typu krmení zvířat, plavba mezi tuleni nebo show s lachtany.

Po návštěvě zoo jsme se vydali na cestu loděmi, po východní straně obepluli Leeuwarden a opět přes Warten jsme zapluli do přírodní rezervace Princenhof, též zvané Earnewâld. V Earnewâldu jsme zakotvili v městské maríně, takže jsme měli sprchu a záchody i přísun vody a elektřiny.

Trasa: 19 km. GPX záznam

Akkrum a Marchjepolle - úterý 14. 8. 2018

Projížděli jsme ještě Princenhof a kochali se pěknou krajinou, spoustou lodí včetně plachetnic a krásnými domečky s vyprtěnými zahrádkami. Směřovali jsme na Akkrum a poblíž Terherne jsme si udělali grilovací oběd (koupili jsme jednorázový gril). Naším cílem bylo jezero Tsjukemar a ostrovy s pláží Marchjepolle. Na ostrově byl i záchod, který se odemykal aplikací v telefonu.

Trasa: 53 km. GPX záznam

Lemmer - středa 15. 8. 2018

V Lemmeru bylo hodně živo a poprvé jsme si tu vyzkoušeli také plavební komoru. Zakotvit se nám podařilo až mimo město ve velkém přístavu, ale do centra to byl kousek. Naobědvali jsme se tu a prošli si město po dlouhé době jako suchozemci. Při cestě zpátky jsme si prohlédli maják, bohužel se nedalo jít nahoru. Znovu plavební komora a pak se probojovat řekou pryč z města - zrovna se tu něco konalo a řeka v centru byl jeden obrovskej mejdan, loď vedle lodi. Roztomilé to bylo, všichni byli v pohodě, zdravili se a pokřikovali na sebe, my jsme ale raději město opustili a plavili se do Slotenu.

Trasa: 26 km. GPX záznam

Sloten, Woudsend, Workum - čtvrtek 16. 8. 2018

Sloten se nám moc líbil, byli jsme tam večer a pak ještě jednou dopoledne. Ve Woudsenu jsme navštívili dva větré mlýny - jeden poháněl pilu, druhý mlel mouku. Oba byly provozuschopné a tu a tam je na ukázku pouštěli. Workum jsme si prohlédli jen z lodi. Zakotvili jsme ve vesnici Tjerkwerd na úvazišti bez zázemí.

Trasa: 32 km. GPX záznam

Bolsward, Ijlst, Sneek - pátek 17. 8. 2018

I Bolsward jsme navštívili jen vyhlídkovou plavbou. Měli jsme tu veselý kontakt s místním domorodcem - mostařem. Naše děti na palubě zpívaly a tancovaly a on nám zvedl most a vesele holky pobízel, ať tančí a zpívají dál. Tak jsme se smíchem projeli a u dalšího mostu koukáme, že se na nás ten chlápek vesele šklebí a on to byl zase náš mostař. Obsluhoval tři mosty ve městě jeden po druhém, přejížděl mezi nimi na kole. Protože my jsme měli v úmyslu projet město tam a zase zpátky, zvedal nám most 6x. Trochu jsme se báli, že se na nás bude zlobit, že jezdíme sem tam a on kvůli nám lítá jak cvok, ale byl úplně v pohodě, smál se a pobízel holky k tanci.

Krásné počasí a klidná plavba nás provázelo i do IJlstu, kde jsme krátce prošlo a naobědvali v restauraci (a vyzkoušli místní jídla). Pak jsme navštívili větrný mlýn - pilu, kde měli i vor z klád. I tento mlýn byl funkční a tu a tam ho pouštěli.

Poslední zastávka byl Sneek, kde je krásná vodní brána. Zakotvili se a vydali na delší procházku městem, průvodcem nám byla keška Geveltjes kijken in Sneek deel 1. Ze Sneeku už jsme s krátkou koupačkou jeli do domovského Terhorne, strávili noc v přístavu a ráno už zbývalo jen uklidit věci, předat loď, doplatit naftu a vydat se domů.

Trasa: 30 km. GPX záznam

Bonus: záchranná stanice tuleňů Pieterburen  - sobota 18. 8. 2018

Naše rodinka se nevydala rovnou domů, ale ještě jsme zajeli kousek na sever navštívit záchrannou stanici tuleňů v Pieterburen.

Praktické inforace

Jen stručně, protože hodně informací je tady a zbytek se člověk dozví z materiálů, které obdrží po rezervaci. Je celá řada lodí, pronajímatelských společností a domovských přístavů. Liší se také den, kdy se předávají a vrací. Nejpraktičtější je asi předání v sobotu odpoledne a vracení v sobotu ráno, ale některé lodě mají předávací den v neděli, ale i pátek nebo pondělí. Na většinu lodí stačí základní zaškolení v přístavu (neškodí informovat se trochu o pravidlech provozu na vodě - význam značek, přednosti apod.), větší lodě mají povinné cca 4 hodinové zaškolení, které je možné absolvovat i v Praze (v případě Dutsch Masters). Plavba po kanále je v pohodě, trefit se do úzkého mostu může být těžší, boční parkování už je vyšší dívčí a zacouvat na kotviště zádí k molu mezi dvě lodě, to už je mistrovský kousek.

Na lodi jsou záchody a sprcha, kuchyňka s vařičem, ledničkou a nádobím, nádrž na vodu. Voda vydrží tak 1-3 dny podle spotřeby (záchod používá vodu z řeky). Pitná voda se dá dobrat v přístavech. Nafta během týdne nedojde. Na lodi se používá převážně 12 V rozvod, často však lodě mají konvertor na 220 V, který nemívá velký výkon, ale stačí na mobily a podobné dobíjení. Loď má baterie, které se dobíjí, pokud je loď v přístavu napojena na elektřinu nebo když běží motor. Na některých lodích je 220 dostupných jen pokud je loď v přístavu, příp. když běží na motor - záleží na konkrétní lodi. 12 V jde obvykle stále. Starší typy lodí vypouští záchod přímo do vody, novější mívají nádrže, které je čas od času potřeba vyprázdnit - odpadní zařízení bývají na lépe vybavených úvazištích a marínách.

Na lodi je člověk v podstatě soběstačný. Je možné kotvit na úvazištích, pokud nejsou soukromá a není tam zákaz, jsou na vodě poměrně hojně. Druhá varianta jsou přístavy (maríny), kde je k dispozici voda, elektřina, záchody, sprchy a často i restaurace nebo obchod. Marína stojí zhruba 8-15 €, ceny se liší podle maríny, někdy dále podle velikosti lodi nebo počtu lidí. Elektřina či voda může být v ceně, většinou jsou však zpoplatněny zvlášť, většinou na mince. Podobně sprchy. Kotviště i přístavy jsou zobrazeny na mapách. Rozhodně je dobré vzít si sebou dost drobných mincí 50 centrů, 1 €, 2 €. Dále je potřeba mít hotovost na některé zvedací mosty (zdaleka ne všechny), kde se vybírá do dřeváku a nikdy vám nikdo nic nevrátí.

Za sprchy, vodu, odpad atp. se nejčastěji platí mincemi. V Leeuwardenu a možná okolí mají karty, které se zakoupí v kanceláři, stojí 3 € + se koupí kredit, který se potom utrácí za záchody, kotvení, vodu atd. Kredit se dá dobít i vrátit zpátky, ale ta 3 € už vám nikdo nevrátí. Jinde na naší trase už jsme je nevyužili. V Marchjepole jsme se setkali s placením přes mobilní aplikaci Aanuit.net, která se spojí s kartou nebo účtem a umožňuje uhradit záchody, elektřinu nebo čerpání odpadu.

K navigaci člověk potřebuje specializovanou mapu, na které jsou vyznačené hloubky vody a informace o mostech. Mosty jsou buď pevné (mapa uvádí šířku a výšku a tu je potřeba konfrontovat s parametry lodě) nebo zvedací. Plánovanou cestu a průjezd městem je třeba vždy dobře naplánovat, aby se člověk po půl dni jízdy nedostal k mostu, který nemůže podjet. Papírovou mapu jsme měli mezi materiály od lodní společnosti a navíc jsme používali aplikaci Waterkaarten (5 dní zkušební a pak drobný peníz). K navigaci se moc použít nedala, funkci "najdi mi trasu a ověř, že se tam moje loď vejde" nebo "ukaž červeně mosty, kam se nevejdu", ba i "doveď mě sem" bychom hledali marně. Ale informace o hloubkách, mostech, možnostech kotvení či zakázaných oblastech v ní byly dobré a výhodou byl GPS ukazatel aktuální pozice. U mostů se pak dala dohledat doba otevírání, což rozhodně ani ve větších městech není celý den - zpravidla jen za světla a často je tam polední pauza).

S sebou

Pár tipů:

Výdaje

Naše výdaje za rodinu (2 dospělí, 2 lidé). Na lodi jsme byli dvě rodiny - takže lodní výdaje šly na půl.

Co
Loď   17 917,00
Benzín cesta   1 516,00
Mostné 3,50 89,72
Mostné 1,00 25,63
Vstup vodní zoo 58,00 1 486,80
Jídlo 26,24 672,65
Marína Princenhof 8,30 212,77
Jídlo Coop 33,00 845,94
Známky 4,20 107,66
WC 1,00 25,63
Mostné 2,50 64,09
Nákup 29,86 765,44
Mostné 1,00 25,63
Mlýn vstup 3,00 76,90
Pizzeria 22,00 563,96
Vstup mlýn moučný 5,00 128,17
Mlýl Ijls vstup 6,00 153,81
Oběd IJls 57,85 1 482,95
Nákup 15,78 404,51
Nafta loď 80,90 2 073,83
Tulení stanice 29,00 743,40
Oběd u tuleňů 17,00 435,79

Fotky

Přístaviště v Tetherne - před vyplutím
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 17:24
Clona10
Čas1/160
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko35 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#001_IMG_77094.jpg
První cvičná plavbička
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 18:04
Clona10
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#002_IMG_77107.jpg
Vyrážíme po kanálu princezny Margarety
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 19:17
Clona8
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#003_IMG_77114.jpg
Klaudie a Adélka
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 19:18
Clona11
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#004_IMG_77116.jpg
Naše loď na kanálu princezny Margarety
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 19:23
Clona10
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#005_IMG_77123.jpg
Grou v západu slunce
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 19:58
Clona16
Čas1/800
ISO100
Kompenzace-2/1
Ohnisko100 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#006_IMG_77133.jpg
Grou
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 20:04
Clona8
Čas1/125
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko40 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#007_IMG_77136.jpg
Ondra zavírá střechu
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 20:38
Clona8
Čas1/160
ISO1600
Kompenzace-2/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#008_IMG_77138.jpg
První kotvení
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 20:43
Clona7.1
Čas1/125
ISO200
Kompenzace-2/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#009_IMG_77144.jpg
Večerní krmení ptactva
AutorPetr Hendl
Pořízení11.08.2018 v 20:41
Clona14
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-2/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#010_IMG_77143.jpg
Mladá kapitánka
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 09:45
Clona14
Čas1/500
ISO1600
Kompenzace-1/1
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#011_IMG_77153.jpg
Průjezd Wartenem
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 10:39
Clona20
Čas1/800
ISO1600
Kompenzace-1/1
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#012_IMG_77171.jpg
Leeuwarden
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 13:43
Clona10
Čas1/250
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#013_IMG_77203.jpg
Zvedací most z pohledu chodce (Leeuwarden)
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 13:50
Clona10
Čas1/250
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#014_IMG_77205.jpg
Leeuwarden
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 13:52
Clona11
Čas1/320
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#015_IMG_77207.jpg
Leeuwarden
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 14:10
Clona11
Čas1/320
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#016_IMG_77208.jpg
Leeuwarden
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 15:30
Clona10
Čas1/200
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#017_IMG_77212.jpg
Leeuwarden
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 15:32
Clona10
Čas1/250
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#018_IMG_77213.jpg
Znamená a letopočet na domě (Leeuwarden)
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 15:34
Clona7.1
Čas1/250
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko180 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#019_IMG_77214.jpg
Věž v Leeuwardenu
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 15:39
Clona13
Čas1/400
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#020_IMG_77215.jpg
Automat na lodní karty (kotvení, záchody, sprchy)
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 16:35
Clona9
Čas1/160
ISO400
Kompenzace0
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#021_IMG_77219.jpg
Průjezd pod mostem na Aldtjerkster Feart kanále
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 18:44
Clona14
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#022_IMG_77233.jpg
Místní drobná plachetní doprava
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 18:45
Clona11
Čas1/320
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#023_IMG_77236.jpg
Aldtsjerk - samoobslužný zvedací most
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 19:02
Clona10
Čas1/250
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#024_IMG_77239.jpg
Otevřená paluba - večer na Grutte Wielen
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 21:02
Clona5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-2/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#025_IMG_77254.jpg
Plovací lampion štěstí
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 21:34
Clona5.6
Čas1/15
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko130 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#026_IMG_77265.jpg
Plovací lampion štěstí
AutorPetr Hendl
Pořízení12.08.2018 v 21:35
Clona5.6
Čas1/30
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#027_IMG_77273.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - tučňáci
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 10:52
Clona11
Čas1/500
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko110 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#028_IMG_77275.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 10:57
Clona11
Čas1/250
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#029_IMG_77276.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - volavka
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:01
Clona5
Čas1/1000
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko80 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#030_IMG_77277.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - krmení
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:03
Clona4
Čas1/1000
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#031_IMG_77278.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - lední medvěd
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:19
Clona11
Čas1/250
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#032_IMG_77287.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - tuleň
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:37
Clona5.6
Čas1/4000
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko200 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#033_IMG_77300.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - mýval
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:53
Clona5.6
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko130 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#034_IMG_77314.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - skunk dlouhoocasý
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:54
Clona5.6
Čas1/320
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko200 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#035_IMG_77317.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - vydra
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 11:55
Clona5.6
Čas1/1250
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko200 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#036_IMG_77319.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - děti na pramičce
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 12:40
Clona14
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko40 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#037_IMG_77320.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - vor
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 12:52
Clona14
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#038_IMG_77322.jpg
Malča, Ondra, Radek
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 13:14
Clona5.6
Čas1/3200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko120 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#039_IMG_77330.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - tučňák přes cestu
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 14:03
Clona7.1
Čas1/100
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko40 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#040_IMG_77352.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - drzý čáp
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 14:14
Clona10
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko40 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#041_IMG_77361.jpg
Aqua Zoo Leeuwarden - lachtan
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 14:31
Clona5.6
Čas1/500
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko100 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#042_IMG_77366.jpg
Bezhlavý řidič
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 16:46
Clona4
Čas1/2500
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#043_IMG_77388.jpg
Velký a malý kapitán
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 17:35
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#044_IMG_77414.jpg
Opět ve Wartenu
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 17:42
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#045_IMG_77415.jpg
Warten
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 17:44
Clona10
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#046_IMG_77420.jpg
Malý vodní mlýn
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 17:56
Clona9
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#047_IMG_77432.jpg
Na malém kanále
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 18:10
Clona8
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko130 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#048_IMG_77442.jpg
Rezervace Princenhof
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 18:26
Clona6.3
Čas1/125
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko60 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#049_IMG_77446.jpg
Posádka Symphony 1
AutorPetr Hendl
Pořízení13.08.2018 v 19:31
Clona7.09999237
Čas1/100
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#050_IMG_77448.jpg
Earnewâld
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 10:22
Clona8
Čas1/160
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#051_IMG_77451.jpg
Domeček na Princenhofu
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:08
Clona13
Čas1/400
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko70 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#052_IMG_77460.jpg
Domeček na Princenhofu
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:11
Clona11
Čas1/400
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko90 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#053_IMG_77467.jpg
Eliška
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:17
Clona5.59998474
Čas1/800
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko155 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#054_IMG_77474.jpg
Malča
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:18
Clona5
Čas1/2500
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#055_IMG_77476.jpg
Symphony 2 na Princenhofu
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:19
Clona4
Čas1/3200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#056_IMG_77478.jpg
Radek
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:19
Clona5.59998474
Čas1/1250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko145 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#057_IMG_77481.jpg
Velký zvedací most
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:38
Clona5
Čas1/3200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko60 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#058_IMG_77490.jpg
Z kanálu je jezero
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:39
Clona4
Čas1/4000
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#059_IMG_77491.jpg
Lodní školka
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 11:40
Clona4
Čas1/1250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#060_IMG_77495.jpg
Po kanále
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 12:10
Clona4
Čas1/3200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#061_IMG_77503.jpg
Leknín na skalce
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 12:12
Clona5.6
Čas1/3200
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko130 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#062_IMG_77525.jpg
Posuvná lávka přes kanál
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 12:23
Clona4
Čas1/3200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#063_IMG_77534.jpg
Libo-li goudu?
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 12:42
Clona4
Čas1/2500
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#064_IMG_77544.jpg
Akvadukt
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 12:55
Clona4
Čas1/2000
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#065_IMG_77545.jpg
Železniční most - otočný
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 12:59
Clona4
Čas1/1000
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#066_IMG_77552.jpg
Eliška a Gábina
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 13:00
Clona4
Čas1/2500
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko35 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#067_IMG_77553.jpg
Akkrum
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 13:04
Clona4
Čas1/2000
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko35 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#068_IMG_77562.jpg
Kluci se vody a větru nebojí
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 13:20
Clona11
Čas1/320
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko70 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#069_IMG_77576.jpg
Malča, Ondra, mlýn
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 13:38
Clona11
Čas1/400
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#070_IMG_77582.jpg
Koupání, pohoda
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 14:17
Clona8
Čas1/160
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#071_IMG_77591.jpg
Koupání
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 14:17
Clona5.6
Čas1/500
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko130 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#072_IMG_77593.jpg
Grilujeme oběd
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 14:36
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#073_IMG_77601.jpg
Oběd v trávě
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 14:45
Clona9
Čas1/125
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko35 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#074_IMG_77604.jpg
Kanál Lange Sleat
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 15:59
Clona9
Čas1/500
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko175 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#075_IMG_77610.jpg
Těsné průjezdy
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 16:13
Clona10
Čas1/400
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko110 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#076_IMG_77614.jpg
Z pohledu kapitána
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 17:36
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#077_IMG_77621.jpg
Pláž na Marchjepôlle
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 18:25
Clona11
Čas1/320
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#078_IMG_77622.jpg
Dospělá posádka u Marchjepôlle
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 18:56
Clona13
Čas1/320
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#079_IMG_77627.jpg
Ondra a Ondra na pláži
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 18:59
Clona9
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#080_IMG_77633.jpg
Večer v lodním salónu
AutorPetr Hendl
Pořízení14.08.2018 v 21:41
Clona4.5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#081_IMG_77636.jpg
Úvaz ve tvaru fríského znaku
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 10:47
Clona4.5
Čas1/2500
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#082_IMG_77653.jpg
Budování na pláži (Marchjepôlle)
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 11:20
Clona13
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko35 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#083_IMG_77655.jpg
Lemmer
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 14:34
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#084_IMG_77664.jpg
Lemmer - na chodníku se pracuje
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 14:35
Clona8
Čas1/160
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#085_IMG_77665.jpg
Pohoda na lodi
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 15:52
Clona9
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#086_IMG_77667.jpg
Lemmer
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 16:32
Clona13
Čas1/320
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko40 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#087_IMG_77674.jpg
Plavební komora
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 15:58
Clona9
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#088_IMG_77670.jpg
Naše první plavební komora v Lemmeru
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 13:32
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#089_IMG_77658.jpg
Gábina v plavební komoře
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 18:04
Clona10
Čas1/250
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#090_IMG_77680.jpg
Maják v Lemmeru
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 17:48
Clona13
Čas1/400
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#091_IMG_77677.jpg
Velký mejdan na řece v Lemmeru
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 18:10
Clona11
Čas1/320
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#092_IMG_77687.jpg
Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 11:43
Clona9
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#093_IMG_77759.jpg
Vodní brána a mlýn ve Slotenu
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 20:32
Clona9
Čas1/200
ISO1600
Kompenzace-2/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#094_IMG_77710.jpg
Společná fotka v Slotenu
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 20:08
Clona6.3
Čas1/125
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#095_IMG_77701.jpg
Místní závody ve Slotenu
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 20:17
Clona4
Čas1/40
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#096_IMG_77704.jpg
Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 20:30
Clona8
Čas1/160
ISO1600
Kompenzace-2/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#097_IMG_77709.jpg
Dětské hřiště
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:21
Clona14
Čas1/400
ISO200
Kompenzace-2/1
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#098_IMG_77735.jpg
Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:25
Clona10
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#099_IMG_77741.jpg
Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:25
Clona9
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#100_IMG_77742.jpg
Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:27
Clona7.1
Čas1/100
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#101_IMG_77743.jpg
Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:28
Clona10
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#102_IMG_77744.jpg
Domeček ve Slotenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:29
Clona11
Čas1/320
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#103_IMG_77746.jpg
Neuvěřitelný průjezd kamionu uličkami
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 10:48
Clona7.1
Čas1/100
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#104_IMG_77749.jpg
Eliška na pranýři
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 11:08
Clona7.1
Čas1/100
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#105_IMG_77751.jpg
Finále kešky
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 11:17
Clona4
Čas1/50
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#106_IMG_77753.jpg
Hřbitovní brána
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 11:25
Clona6.3
Čas1/60
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#107_IMG_77758.jpg
Noční mlýn v Slotenu
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 22:28
Clona9
Čas32/10
ISO200
Kompenzace0
Ohnisko40 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#108_IMG_77714.jpg
Noční Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 22:39
Clona3.5
Čas1/13
ISO1600
Kompenzace-2/1
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#109_IMG_77722.jpg
Noční Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 22:39
Clona3.5
Čas1/5
ISO1600
Kompenzace-2/1
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#110_IMG_77724.jpg
Noční Sloten
AutorPetr Hendl
Pořízení15.08.2018 v 22:43
Clona3.49999237
Čas1/8
ISO1600
Kompenzace-2/1
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#111_IMG_77725.jpg
Placení do dřeváku (Sloten)
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 12:24
Clona9
Čas1/160
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#112_IMG_77764.jpg
Woudsen
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:34
Clona13
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#113_IMG_77782.jpg
Mlýn - pila - ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:16
Clona4
Čas1/2000
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#114_IMG_77772.jpg
Mlýn de Jager (pila) ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:34
Clona8
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#115_IMG_77783.jpg
Mlýn - pila - ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:37
Clona8
Čas1/200
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#116_IMG_77784.jpg
Mlýn - pila - ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:37
Clona4.5
Čas1/60
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#117_IMG_77785.jpg
Mlýn - pila - ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:25
Clona4.5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#118_IMG_77778.jpg
Mlýn - pila - ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 13:43
Clona4.5
Čas1/60
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#119_IMG_77788.jpg
Mlýn "U beráka" na obilí ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 14:22
Clona10
Čas1/200
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#120_IMG_77827.jpg
Mlýn na obilí ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 14:11
Clona4.5
Čas1/60
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#121_IMG_77798.jpg
Mlýn na obilí ve Woudsenu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 14:13
Clona4.5
Čas1/60
ISO200
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#122_IMG_77800.jpg
Woudsen
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 14:24
Clona10
Čas1/200
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#123_IMG_77828.jpg
Woudsen
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 14:25
Clona11
Čas1/320
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko60 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#124_IMG_77829.jpg
Woudsen
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 14:32
Clona11
Čas1/320
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#125_IMG_77831.jpg
Karetní klub na Symphony 2
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 16:40
Clona10
Čas1/200
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#126_IMG_77837.jpg
Workum
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 17:07
Clona13
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#127_IMG_77849.jpg
Workum
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 17:07
Clona14
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#128_IMG_77850.jpg
Pohoda na zahrádce
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 16:51
Clona11
Čas1/400
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko80 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#129_IMG_77848.jpg
Workum
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 17:11
Clona8
Čas1/250
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko120 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#130_IMG_77853.jpg
Barča a Mlina při navigaci v mapě
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 17:58
Clona4
Čas1/60
ISO200
Kompenzace0
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#131_IMG_77855.jpg
Eliška řídí
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 17:59
Clona5.6
Čas1/100
ISO200
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#132_IMG_77856.jpg
Tjerkwerd - nocování
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 19:08
Clona5.6
Čas1/80
ISO200
Kompenzace0
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#133_IMG_77859.jpg
Bang!
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 19:35
Clona5.59998474
Čas1/100
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#134_IMG_77860.jpg
Západ slunce v Tjerkwerdu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 21:04
Clona8
Čas1/160
ISO1600
Kompenzace-2/1
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#135_IMG_77864.jpg
Západ slunce v Tjerkwerdu
AutorPetr Hendl
Pořízení16.08.2018 v 21:07
Clona5.6
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-2/1
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#136_IMG_77869.jpg
Velký a malý kapitán
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 10:25
Clona9
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#137_IMG_77878.jpg
Průjezd Bolswardem
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 10:25
Clona9
Čas1/160
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko50 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#138_IMG_77880.jpg
Průjezd Bolswardem
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 10:27
Clona10
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko70 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#139_IMG_77884.jpg
Pohoda na otevřené lodi
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 10:29
Clona10
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#140_IMG_77892.jpg
Staré dílnyv Bolswardu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 10:39
Clona9
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#141_IMG_77896.jpg
Domeček se zahrádkou (Bolsward)
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 10:39
Clona10
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#142_IMG_77897.jpg
Symphony 1 - kanál De Wimerts
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 11:21
Clona11
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#143_IMG_77922.jpg
IJlst
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 12:27
Clona8
Čas1/125
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#144_IMG_77934.jpg
IJlst
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 12:28
Clona11
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#145_IMG_77936.jpg
Kroket (obalované smažené mleté maso)
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 12:59
Clona4.5
Čas1/50
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#146_IMG_77941.jpg
Vaječná omeleta
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 12:59
Clona4.5
Čas1/50
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#147_IMG_77942.jpg
Kibeling (obalované kousky tresky)
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 13:00
Clona5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#148_IMG_77945.jpg
Mlýn - pila v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 15:01
Clona10
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#149_IMG_77972.jpg
Mlýn "De Rat" - Krysa (IJlst)
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:10
Clona5
Čas1/50
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko32 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#150_IMG_77947.jpg
Nahoru do mlýna (IJlst)
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:10
Clona4.5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#151_IMG_77950.jpg
Mlýn - pila v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:17
Clona5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#152_IMG_77953.jpg
Mlýn - pila v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:18
Clona4.5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#153_IMG_77954.jpg
Po schodech do mlýnice - mlýn - pila v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:28
Clona4.5
Čas1/60
ISO1600
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#154_IMG_77956.jpg
Mlýn - pila v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:31
Clona22
Čas1/200
ISO1600
Kompenzace0
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#155_IMG_77960.jpg
Mlýn - pila v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:45
Clona10
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#156_IMG_77965.jpg
Vor u mlýna v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 14:43
Clona9
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#157_IMG_77963.jpg
IJlst
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 15:12
Clona9
Čas1/160
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko24 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#158_IMG_77974.jpg
Vodní brána v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 17:42
Clona10
Čas1/250
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#159_IMG_77997.jpg
Parkování v centru Sneeku
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 15:58
Clona8
Čas1/160
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#160_IMG_77988.jpg
U vodní brány v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 16:18
Clona10
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#161_IMG_77989.jpg
Centrum IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 16:52
Clona8
Čas1/160
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#162_IMG_77990.jpg
IJlst
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 17:05
Clona8
Čas1/160
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko20 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#163_IMG_77992.jpg
Kanál v IJlstu
AutorPetr Hendl
Pořízení17.08.2018 v 17:50
Clona9
Čas1/200
ISO100
Kompenzace-1/3
Ohnisko18 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#164_IMG_78001.jpg
Záchranná stanice tuleňů v Pieterburenu
AutorPetr Hendl
Pořízení18.08.2018 v 13:26
Clona5.6
Čas1/800
ISO400
Kompenzace-1/3
Ohnisko200 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#165_IMG_78018.jpg
Záchranná stanice tuleňů v Pieterburenu
AutorPetr Hendl
Pořízení18.08.2018 v 13:27
Clona5.6
Čas1/500
ISO400
Kompenzace-1/3
Ohnisko200 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#166_IMG_78019.jpg
Záchranná stanice tuleňů v Pieterburenu
AutorPetr Hendl
Pořízení18.08.2018 v 13:27
Clona5.6
Čas1/500
ISO400
Kompenzace-1/3
Ohnisko200 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#167_IMG_78020.jpg
Záchranná stanice tuleňů v Pieterburenu
AutorPetr Hendl
Pořízení18.08.2018 v 13:41
Clona4
Čas1/4000
ISO400
Kompenzace-1/3
Ohnisko28 mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#168_IMG_78022.jpg
Naše trasa
AutorPetr Hendl
Pořízení v
Clona
Čas
ISO
Kompenzace
Ohnisko mm
Přímý odkazhttps://www.hendl.cz/photo/2018-08-11-Lode-Holandsko.html#169_Trasa.jpg